Sayfalar

14 Temmuz 2010 Çarşamba

Mafiş

MAFİŞ (Gül Tatlısı)

GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI

1 yumurta

1 yemek kaşığı yoğurt

1 yeşil mercimek tanesi

kadar karbonat Alabildiği kadar un. Kızartmak için:

1 su bardağı çiçek yağı. Şurubu için:

2 bardak şeker 1 bardak su

1 tatlı kaşığı limon suyu.

1. Yumurta, yoğurt, karbonat ve alabildiği kadar unla pek sert olmayan bir hamur yoğrulur. (Kulak memesi yumuşaklığında).

2. Hamurun hepsi topan yapılır. Oklava ile mümkün olduğu kadar ince açılır. Bir buçuk parmak genişliğinde şeritler kesilir. Çatalla kıvrılarak kızgın çiçek yağına atılır, kızartılır.

3. Evvelce hazırlanan iki bardak şeker, bir bardak su ve limon suyu karışımı ile yapılan şurup içine atılır, şurubunu çekince servis yapılır.

0 yorum:

Yorum Gönder

http://genelsaglikbilgilerimiz.blogspot.com/