Sayfalar

14 Temmuz 2010 Çarşamba

Yufkalı Pilav

YUFKALI PİLAV
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI
1.5 bardak pilâvlık pirinç
2 adet yufka 5 kaşık yağ
3 bardak et suyu 1 yumurta
Yetrince tuz, karabiber
1. Bir buçuk bardak pirinç ayıklanır. Parmak dayanacak sıcaklıktaki tuzlu suda ıslatılır. Yarım veya bir saat kadar öylece bekletilir.
2. Bir tencereye yağ konur. Hafif ateşte eritilir. Kızarmaya yakın üzerine üç bardak et suyu dökülür, tuzu konur.
3. Islatılan pirinç iki defa soğuk su ile yıkanır. Kaynayan et suyuna salınır. Kaynamaya başlayınca delikli kepçe ile bir defa karıştırılır. Altının ateşi kısılır, kapalı olarak suyunu çekinceye kadar ateşte tutulur.
4. Suyunu çeken pilâv ateşten alınır. Yirmi dakika kadar kapalı tutulur. Sonra kapağı açılarak delikli kepçe ile karıştırılır. Kapatılıp biraz daha bekletilir. Tekrar kapağı açılır, karıştırılır, soğumaya bırakılır.
5. Orta büyüklükte bir tepsi yağlanır. Yufkanın bir tanesi tepsinin altına kenarları taşacak şekilde serilir. Ortasına soğutulan piiâv düzgün bir şekilde yayılır. Üzerine de kalan yufka serilir. Tepsinin kenarlarından taşan yufkalar tepsiye doğru kıvrılır. Hepsinin üzerine karıştırılıp çırpılmış olan bir fincan zeytinyağı ile bir yumurta karışımı sürülür, fırına verilir. Üzeri kızarıncaya kadar fırında tutulur.
AKLINIZDA BULUNSUN
Ütüye yapışan kola nasıl çıkarılır?
Kızgın ütüyü, üstüne sofra tuzu serptiğiniz bir kâğıdın üstünde gezdiriniz. Kola çıkar.

0 yorum:

Yorum Gönder

http://genelsaglikbilgilerimiz.blogspot.com/