Sayfalar

14 Temmuz 2010 Çarşamba

Mercimekli Bulgur Pilavı

MERCİMEKLİ BULGUR PİLAVI
GEREKLİ MALZEME YAPI LIŞI
2 bardak bulgur 200 gram kıyma 5 kaşık yağ
1 bardak haşlanmış siyah mercimek 1 kaşık salça
3 bardak su Yeterince tuz.
1. Kıyma iki kaşık yağ ile kavrulur. Salçası katılır, bir iki dakika salça ile kavrulduktan sonra haşlanmış, suyu süzülmüş mercimek katılır, bir iki dakika onunla da kavrulduktan sonra, suyu, tuzu konur, kapağı kapatılarak kaynamaya bırakılır.
2. Yıkanıp, suyu süzülmüş bulgur katılır, karıştırılır. Kaynayınca ocak kısılır, hafif ateşte suyunu çekinceye kadar tutulur.
3. Ocaktan alınır, üzerine kalan kızgın yağ dökülür. Beş dakika kadar ağzı kapalı bekletilir. Karıştırılır, servis yapılır.
NOT:
Bulgur pilâvı; kuşbaşı et, çentilmiş soğan ve yağla kavrulur, domatesli veya domatessiz et sulu olarak pişirilir. Tuzu ve suyunu ayarlamak suretiyle bulguru salınır öyle de pişirilir. Nane ve kırılmış cevizlisi de yapılabilir. Zeytinyağı, ceviz, nane ile pişirilip yalancı dolma gibi asma yaprağı sarması da yapılır. Hepsi de birbirinden besleyici ve leziz olurlar.
AKLINIZDA BULUNSUN
Eviniz güzel kokabilir:
Evinizdeki hoş olmayan kokuları gidermek için bir takım usuller vardır. Eğer evinizde soba yakıyorsanız soba üstüne koyacağınız limon veya portakal kabuğu odanızın her türlü kokusunu bir anda değiştirecektir. Ayrıca tuvalet ispirtosu içine rendelenmiş limon kabuklarını, koltuk altlarına ve dolapların kenarlarına görünmeyecek şekilde koyarak odanızın kokusunu mis gibi yapabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

http://genelsaglikbilgilerimiz.blogspot.com/