Sayfalar

14 Temmuz 2010 Çarşamba

Kıymalı Veya Peynirli Pide

KIYMALI VEYA PEYNİRLİ PİDE
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI
4 bardak un
1 paket margarin (250 gr.)
Ceviz kadar yaş maya
1 çay kaşığı şeker
Yeterince tuz
Kıymalı veya peynirli içlerden birisi (Burada kıyma, kavrulmuş börek içlerinde tarif edildiği gibi olacak).
1. Bilindiği gibi ılık suda maya eritilir, şeker karıştırılır.
2. Un elenir, ortasına sulandırdığımız maya dökülür. Tuzu, cevizden büyükçe erimiş yağı konur, hepsi birlikte ılık su katılarak kulak memesi katılığında bir hamur yoğrulur, kabarmaya bırakılır.
3. Kabaran hamurdan yumurtadan büyükçe parçalar alınır, bezeler yapılır. Bezenin bir tanesi alınır, uzunlamasına açılır. Üzerine istenilen harç konur. Yağdan da, küçük kesme şekerin dörtte biri büyüklüğünde parçalar koparılıp harç üstüne aralıklı yerleştirilir. Yi
ne aralıklı, parmak uçlarıyla yanlarından birleştirilir, liık bir yerde 20-30 dakika kadar yağlanmış bir tepsi üzerine dizilen pideler bekletilir. ( Diğer pideler de aynı şekilde yapılır.
4. Bu bekleme işleri tamam olduktan sonra pideler biraz daha kabarmış olur. Hemen sıcak fırına verilir. Üzerleri kızarmaya başlayınca fırından çıkarılır, üzerine yağ sürülür. Tam pişmesi için tekrar fırına konur, iyice kızarıp, pişince fırından çıkarılır. Münasip parçalara kesilerek bir kaba istif ediiir. Kabın üzeri kapatılır, böylece kurumaması temin edilir, sıcak olarak yenir.

0 yorum:

Yorum Gönder

http://genelsaglikbilgilerimiz.blogspot.com/