Sayfalar

16 Temmuz 2010 Cuma

Genç Çift Arasında Rekabet Hissi

Rekabet hissi
Genç bir çift arasında, rekabet hissi bir savaş haline dönüştüğü zaman, karı-koca yüzyüze gelerek, olayı ortaya çıkar­malıdır. Ancak, kesinlikle, başkalarının yanında aralarında rekabet olduğunu belli etmemeleri gerekir.
Evlilik hayatında zorluklara ya birlik­te göğüs gerilir, ya da boyun eğilir. Bu yüzden konuyu ortak bir problem olarak kabullenmeleri ve konuşarak birbirleri­ne karşı anlayış göstermeleri bu kriz dö­nemini atlatmalarına yardımcı olur. Fa­kat, rekabet hissinden dolayı, eşlerden biri diğerini toplum içinde küçük düşür­meye “kadar gitmişse, evüKkleri tamir edümez bir yara almış demektir. Ve ge­riye temelleri sarsılmış bir beraberlik kalmıştır.
Bu durumun düzelmesi hayli güç olur. Zira, hakarete uğramış kişi, eşini kolay kolay affedemez. Bunun yanısıra, özel­likle başlangıç dömeninde, genç çiftler, evlilik hayatlarındaki pürüzleri, dost ve akrabalarına belli etmemeye dikkat ederler. Ve kaçındıkları bu durum bir ke­re başlarına geldi mi, her ikisi de bera­berliklerinin derin ve büyük bir yara al­dığına inanırlar.

0 yorum:

Yorum Gönder

http://genelsaglikbilgilerimiz.blogspot.com/