Sayfalar

14 Temmuz 2010 Çarşamba

Yoğurtlu Kebab

YOĞURTLU KEBAP
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI
500 gram kuzu eti 1 kaşık çiçek yağı
1 soğanın suyu Tuz, biber
2 küçük pide 2 kaşık yağ
1 kahve kaşığı kırmızı biber
1 kahve fincanı kaynar et suyu veya su
2 bardak suyu süzülmüş yoğurt.
1. Kuşbaşı doğranıp yıkanmış, suyu süzülmüş etler, yağ, soğan suyu, tuz ve biberle iyice ovulur.
2. Dört şişe, kuşbaşı etler dizilir, ızgarada güzelce pişirilir.
3. Bir kaşık yağ tavada iyice kızdırılır. Pideler bir lokma olacak kadar üçer santim kesilir. Tavaya atılır. Bir dakika kadar kaşıkla karıştırılır, kaynar su veya et suyu ilâve edilir. Ocak kenarına alınır, kapağı kapatılır, beş dakika kadar bekletilir.
4. Pideler dört tabağa bölünür, üzerlerine yoğurt dökülür. Şiş kebapları eşit olarak üzerlerine dizilir.
5. Kırmızı biberle kızartılmış yağ üzerlerine gezdirilir.
6. Tabakların kenarlarına bir parça doğranmış domates ve sivri biber konup servis yapılır.

0 yorum:

Yorum Gönder

http://genelsaglikbilgilerimiz.blogspot.com/