Sayfalar

14 Temmuz 2010 Çarşamba

Talaş Kebabı

TALAŞ KEBABI
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI
4 bardak un
5 kaşık yağ
1 fincan zeytinyağı Yarım bardak su Yeterince tuz.
Talaş için:
500 gram koyun eti
2 baş soğan 1 kaşık yağ
1 büyükçe domates Yarım kaşık salça 1 bardak su 1 yumurta sarısı Yeterince tuz, maydanoz, kekik, karabiber.
1. Bir tencereye etler, kuşbaşı etin yarısı kadar küçüklükte doğranır. Üzerine çentilmiş soğan, bir kaşık yağ dökülüp ateş üzerinde suyu çekilinceye kadar kavrulur.
2. Bu suyunu çeken kavrulmuş etler üzerine doğranmış domates ve salça koyup biraz daha kavrulur. Bir bardak su ilâvesiyle kapalı olarak etler iyice pişirilir. Kapağı açık olarak suyu çektirilir, üzerine tuz, maydanoz, karabiber, kekik serpilir, karıştırılır, soğumaya bırakılır.
3. Diğer taraftan dört bardak elenmiş una, tuz ve bir kaşık yağ katarak ılık su ile katıca bir hamur tutulur. Üzerine nemli bir bez örterek onbeş dakika dinlendirilir.
4. Bu hamur altı eşit parçaya bölünür. Her bir parça merdane ile açılır, üzerlerine yağ sürülür. Biraz dinlendirilir. Elde uçlarını çekerek hazır yufka inceliği kadar açılır, ortalarına içler eşit olarak konur, bohça gibi dört tarafından dürülerek yağlanmış tepsiye intizamlıca dizilir. Üzerine çırpılmış yumurtanın sarısı sürülerek fırına verilir. Üzeri kızarıncaya kadar pişirilir, fırından alınır, münasip parçalara kesilerek servis yapılır.

0 yorum:

Yorum Gönder

http://genelsaglikbilgilerimiz.blogspot.com/