Sayfalar

14 Temmuz 2010 Çarşamba

Lor Tatlısı

LOR TATLISI

GEREKLİ MALZEME YAPI LIŞI

1 kilo lor

5 yumurta

1 su bardağı elenmiş pudra şekeri

1 su bardağı ince irmik

1 çay kaşığı karbonat.

Şurubu için:

4 su bardağı şeker

3 su bardağı su

1 tatlı kaşığı limon.

1. Dört su bardağı şeker, üç su bardağı su ve bir tatlı kaşığı limon suyu birlikte kaynatılır, ocaktan alınır, soğumaya bırakılır.

2. Lor iyice ezilir, beş yumurta kırılır, bir su bardağı pudra şekeri ve bir su bardağı ince irmik ile bir çay kaşığı karbonat birlikte yoğrulur.

3. Kurabiye şekilleri verilir. Yağlanmamış bir tepsiye aralıklarla dizilir, orta ısıdaki fırında pişirilir.

4. Fırından çıkan lor tatlılarının her birinin üzerinden ince bir şişle delikler açılır. Şerbet soğuk olarak dökülür, ateş üzerine konur, az durdurularak şurubu çektirilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

http://genelsaglikbilgilerimiz.blogspot.com/