Sayfalar

14 Temmuz 2010 Çarşamba

Marul Salatası

MARUL SALATASI

GEREKLİ MALZEME YAPI LIŞI

1 adet düz veya kıvırcık marul

1 küçük demet dereotu

1 adet domates

1 fincan zeytinyağı

1 adet limon suyu veya sirke

Yeterince tuz

Üzerine 10-15 adet siyah zeytin.

1. Marulun lüzumsuz tarafları atılır. İşe yarayan yaprakları tek tek çıkarılıp birkaç defa güzelce yıkanır. Yaprakların suları sıkılır, ince ince doğranır, üzerine de daha ince kıyılmış dereotu dökülür, tuzu katılır, hepsi iyice harman edilip, bir tabağa yerleştirilir.

2. Tabak üzerine mevsimi ise ince dilimler halinde domatesler zeytinle birlikte serpiştirilir.

3. Sirke veya limon içerisine zeytinyağı, biraz da tuz katılarak bir çatalla süt gibi oluncaya kadar çırpa çırpa hazırlanır, sofraya götürürken salatanın üzerine gezdirilir.

AKLINIZDA BULUNSUN

Limon alırken üzeri düz, pürtükleri az ve ince kabuklu, uçları pek sivri olmayanlarını seçiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

http://genelsaglikbilgilerimiz.blogspot.com/