Sayfalar

14 Temmuz 2010 Çarşamba

Fırında Yufkalı Makarna

FIRINDA YUFKALI MAKARNA
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞ!
250 gram fiyonk makarna
2 adet hazır yufka
1 çay bardağı çiçekyağı
veya zeytinyağı 1 çay bardağı yoğurt
veya süt
3 yumurta
1 bardak ufalanmış peynir
1 küçük demet maydanoz
Yeterince tuz, biber.
1. Yarım paket (250 gram) makarna bol tuzlu suda haşlanır. İçerisine soğuk su katılarak on dakika kadar bekletilir. Suyu süzülür, tekrar soğuk su katılır, karıştırılır, iyice suyu süzülür.
2. Ayrı bir kaba üç yumurta kırılır, çatalla çırpılır, üzerine bir çay bardağı yoğurt veya süt katılır, bir çay bardağı ayçiçek veya zeytinyağı ilâve edilir, hepsi birlikte çatalla iyice çırpılır. Bir tarafa bırakılır.
3. Yağlanmış bir tepsiye yufkanın biri serilir, evvelce hazırlanıp, pişirilen makarnaya maydanoz kıyılır, ufalanmış peynir ve yumurtalı harcın yarısından fazlası dökülür, karıştırılır. Bu harç olduğu gibi tek yufka üzerine düzgünce yayılır.
4. Üzerine ikinci yufka serilir, bunun üzerine de az miktarda bıraktığımız yumurtalı harç sürülür. Her tarafına gelecek şekilde kaşığın tersiyle veya parmak uçlarıyle güzelce yayılır.
5. Hemen kızdırılmış fırına verilir, üzeri nar gibi kızarınca fırından çıkarılır. Soğumaya yakın istenilen şekilde parçalara kesilir. Servis yapılır. Su böreği lezzetinde güzel bir börek olur.
GEREKLİ MALZEME
4 su bardağı elenmiş
un, 2 yumurta Yarım paket margarin
(125 gram) 250 gram kıyma
1 küçük demet maydanoz, 1 baş soğan
2 bardak yoğurt Yeterince tuz, kırmızı
biber.

0 yorum:

Yorum Gönder

http://genelsaglikbilgilerimiz.blogspot.com/