Sayfalar

14 Temmuz 2010 Çarşamba

Kuru Poğaça

Miktarı: 12 adet
Pişirme Süresi: 20-25 dakika fırında (önceden 180 derece ısıtılmış)

Kullanılacak Malzemeler:
Un (500 gram 4 su bardağı)
Yumurta (2 adet)
Margarin (300 gram)
Şeker (1 çorba kaşığı)
Kuru maya (1 çorba kaşığı)
Tuz(l çorba kaşığı)
Ilık su (4 çorba kaşığı)
Üzeri İçin:
Yumurta (2 adet sarısı)
Haşhaş (1 çorba kaşığı)


HAZIRLANMASI
Büyükçe bir kaba dört su bardağı ortalama olarak 500 gr. unu ilave ediniz. Unun orta kısmını açarak dört çorba kaşığı oda sıcak­lığında su, 300 gram margarin, bir çorba kaşığı maya, bir çorba kaşığı şeker ve bir çorba kaşığı tuzu ilave ediniz.
İki tane yumurtayı malzemelerin içerisine ilave ediniz ve tüm malzemeleri hamur kıvamına gelinceye kadar yoğurmaya devam ediniz. Yoğurma esnasında ihtiyaçduyulursa hamur yoğurma makinasını da kullanabilirsiniz. Hamur istenildiği şekilde yoğrulunca düz bir zemin üzerinde yuvarlayarak uzatın ve 15 eşit parçaya bölün. Her bir parçayı yuvarlak toplar haline getirin ve avucunuzla bastırarak yassılaştırın ve yaklaşık 1 cm kalınlı­ğında yuvarlaklar elde edin.
Fırın tepsisine yağlı kağıt seriniz ve üst kısmına (aralarında boşluk kalacak şekilde) yassılaştırdığınız ha­murlarınızı dizin ve üzerilerine kuru bir tülbent kapatarak yaklaşık 15-20 dakika dinlendirin.
Küçük bir kaba 2 tane yumurtanın sarısını kırarak çırpın. Dinlenmiş olan hamurlarınızın üzerine fırça yardımı ile yumurta sarısını sürün ve üzerine haşhaş serpin.
Poğaçalarınızı koyduğunuz tepsinizi önceden 180 derecede ısıtılmış fırına koyarak poğaçalarınız altın sarısı renk alana kadar 20-25 dakika pişirin. Pişen poğaçalarınızı fırından çıkartarak bir süre dinlendirin ve oda sıcaklığında soğuyunca servis yapın

0 yorum:

Yorum Gönder

http://genelsaglikbilgilerimiz.blogspot.com/