Sayfalar

14 Temmuz 2010 Çarşamba

Bulgur Pilavı

BULGUR PİLAVI
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI
2 bardak pilâvlık bulgur
5 kaşık yağ
2 adet orta irilikte soğan
2 bardak et suyu
Yeterince tuz.
1. Çok ince çentilmiş soğan yağda hafifçe kavrulur.
2. Ayıklanmış yıkanmış ve suyu sıkılmış bulgur, kavrulan soğanlı yağ üzerine dökülür. Karıştırılarak birlikte beş dakika daha kavrulur.
3. Kaynar olarak et suyu, yoksa su, tuz, kavrulmuş bulgurun üzerine dökülür, karıştırılır. Tencerenin kapağı kapatılarak hepsinin kaynaması sağlanır.
4. Kaynamaya başlayan bulgur pilâvının ateşi kısılır. Suyunu çekip üzeri delik delik oluncaya kadar pişirilir. Kalan üç kaşık yağ tavada kızdırılır üzerine dökülür. Ağzı kapatılarak on dakika öylece bırakılır. Sonra kapağı açılıp, karıştırılır, servis yapılır.

0 yorum:

Yorum Gönder

http://genelsaglikbilgilerimiz.blogspot.com/