Sayfalar

14 Temmuz 2010 Çarşamba

Karışık Havuç Ve Turp Salatası

KARIŞIK HAVUÇ VE TURP SALATASI

GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI

2 adet kara turp

2 adet orta büyüklükte havuç

15 kadar zeytin

1 domates

1 fincandan az zeytinyağı

1 küçük limon suyu veya sirke

Yeterince tuz.

GEREKLİ MALZEME

1 küçük baş karnabahar (500 gram)

1 fincan zeytinyağı

1 fincan sirke veya bir limon

10 adet yeşil veya siyah zeytin

Yeterince tuz.

1. Turplar soyulur, havuçlar bıçakla kazınır, yıkanır. Rendelenir.

2. Bir kapta bu rendelenen turp ve havuç üzerine tuz, limon (sirke) ve zeytinyağı birlikte çırpılıp dökülür, hepsi karıştırılır.

3. Bir servis tabağına alınır, üzeri düzlenir. Zeytinler serpiştirilir. Domates de ince dilimler halinde kesilerek düzenlice konur, servis yıpılır.

0 yorum:

Yorum Gönder

http://genelsaglikbilgilerimiz.blogspot.com/