Sayfalar

14 Temmuz 2010 Çarşamba

Taş Kebabı

TAS KEBABI
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI
Yarım kilo orta yağlı koyun eti
2 orta büyüklükte soğan
Yarım kaşık salça 2 orta büyüklükte domates 2 kaşık yağ Yeterince tuz ve su.
1. Et kuşbaşı doğranır, yıkanır ve suyu süzülür.
2. Diğer taraftan tencereye iki kaşık yağ konur, suyu süzülen et, içerisine dökülür.
3. Etin üzerine çentilmiş iki soğan katılır. Suyunu çekinceye kadar kapatılmadan ara sıra karıştırmak suretiyle kavrulur.
köftenin üzerine, arzunuza göre karabiber veya kırmızı biber dökebûisiniz, ama yanında mutlaka domates ve biber közlemelisiniz.
4. Kavrulmuş bu ete yarım kaşık salça konur. Karıştırarak iki dakika ateşte tutulur. Sonra kabuğu soyulmuş ve doğranmış domatesler konur. Domatesle de beş dakika kadar kavrulur, suyu parlak bir renk alır.
5. Bunların üzerine arzuya göre suyu konur. Kapağı kapatılarak hafif ateşte pişirilir. Etin pişip pişmediği şöyle anlaşılır: Kuşbaşı etten bir tane alınır, iki parmak arasında sıkıştırılır, yumuşak olarak ezilirse pişmiş demektir, o zaman tuzu da atılır, karıştırılır. Bir iki dakika daha kaynatılır. Ocaktan indirilir.
NOT: Tas kebabı her cins etten; koyun, kuzu, körpe dana, av etlerinden ve keçi etinden tarif üzere yapılabilir.
AKLINIZDA BULUNSUN
Soğan soymak ve doğramak bütün ev kadınlarının bildikleri üzere çok zahmetli ve göz yaşları döktürücü bir iştir. Fakat bu iş su içerisinde yapılırsa zahmeti azalır. Bilhassa soğanları beş altı dakika kadar kaynar su içinde bıraktıktan sonra soğuk su içinde soymak ve kesmek en iyi usuldür.

0 yorum:

Yorum Gönder

http://genelsaglikbilgilerimiz.blogspot.com/