Sayfalar

14 Temmuz 2010 Çarşamba

Pirinçli Köfte

PİRİNÇLİ KÖFTE (K.BUDU KÖFTE)
YAPİUŞI
1. Pirinç, pilâv yumuşaklığında suda pişirilir.
2. Yarım kaşık yağla rendelenmiş soğan ateşte hafifçe sarartılır, bunların üzerine kıymanın yarısıkonur, yine hafifçe kavrulur. Kıyılmış maydanozla karıştırılır.
3. Yarısıkalan çiğ kıyma, pişen pilâv, hafifçe kavrulan soğanlıkıyma, bir yumurta, yeterince tuz ve karabiber hep birlikte iyice yoğrulur.
4. Bu karışımdan yumurtadan biraz küçük parçalar alınarak uzunca yassı köfteler yapılır.
5. Bu köfteler evvelâ una bulanır.
6. Kalan üç yumurta bir kaba kırılır, içerisine bir tatlı kaşığı un katılır, çatalla çırpılır.
7. Una bulanan köfteler, tavadaki iki çay bardağı kızdırılmış yağa, yumurtaya bulayarak atılır, köftenin her iki tarafı güzelce kızartılır. Sıcak olarak yenir.
NOT:
Şayet akşamdan kalmış veya aynı günde pilâv pişirilmiş ise ayrıca pirinç pilâvı yumuşaklığında pilâv pişirmeyip iki çay bardağı hazır pilâvdan karıştırmakla da olur.
500 gram az yağlı dana kıyması 1 orta boy soğan 1 yumurta
1 çorba kaşığı yağ Yarım bayat ekmek içi, yarım çorba kaşığı salça
Tuz, karabiber, maydanoz

0 yorum:

Yorum Gönder

http://genelsaglikbilgilerimiz.blogspot.com/