Sayfalar

14 Temmuz 2010 Çarşamba

Terbiyeli Köfte

TERBİYELİ KÖFTE
GEREKLİ MALZEME YAPl LlŞI
500 gram kıyma 1 avuç pirinç 1 tutam maydanoz 1 orta büyüklükte soğan 1 kaşık yağ
1 limon
2 yumurta
1 fincan un
Yeterince tuz ve karabiber 1,5 bardak su.
Kızartmak için:
1 kaşık ayçiçek yağı.
1. Kıymanın üzerine soğan rendelenir, maydanoz kıyılır, tuz ve karabiberi konur; ayıklanmış, onbeş dakika kadar sıcak su içinde durmuş pirincin suyu süzülür, havan eli ile pirinçler dövülerek biraz kırılır, kıymanın üzerine dökülür. Hepsinin içerisine iki yumurtanın yalnız beyazı katılır, yoğrulur.
2. Yoğrulan bu kıymadan cevizden küçük parçalar alınıp elle yuvarlanır. Böylece hepsi yuvarlak küçük köfteler haline getirilir.
3. Ayçiçek yağında renkleri dönecek kadar kızartılır. Tavanın sapından tutup sallayarak her tarafının renkleri döndürülür.
4. Bir tencereye bir kaşık margarin konur, eritilir, üzerine bir fincan un katılır, çok hafif olarak kavrulur, bir buçuk bardak su katılır, kaynatılır, üzerine köfteler dökülür, karıştırılır. Onbeş dakika kadar kaynatılır, ateşi kısılır.
5. Ayrı bir kapta iki yumurtanın sarısı ve bir limon suyu karıştırılır, ocakta hafif kaynayan köftelerin suyundan 4-5 kaşık alınır, yine iyice karıştırılır. Ocaktaki köftelerin üzerine karıştıra karıştıra sicim gibi akıtmak suretiyle terbiyesi yapılır. Ocaktan indirilir.
NOT:
Köftelerin renkleri dönecek kadar pişirilmesinin sebebi yemek suyunun daha parlak olmasını temin içindir. Köfteler çiğ atılırsa suyu bulanık olur.

0 yorum:

Yorum Gönder

http://genelsaglikbilgilerimiz.blogspot.com/