Sayfalar

14 Temmuz 2010 Çarşamba

Kırmızı Lahana Salatası

KIRMIZI LAHANA SALATASI

YAPILIŞ!

1. Küçük bir baş lahananın yaprakları ayrılır, iyice yıkanır, iyice yıkanan lahanalar gayet ince kıyılır. Üzerine bir kaşık tuz serpilir, karıştırılır. Üç dört saat kadar bir tarafa bırakılır.

2. Bu müddet içinde suyunu salan lahananın suyu dökülür. Güzelce su ile yıkanır, süzülür.

3. Süzülen lahanalar servis tabağına alınır. Biraz tuz serpilir. Zeytinyağı ile sirke veya bir limonun suyu karıştırılır. Çatalla çırpılır. Salatanın üzerine gezdirilerek servis yapılır.

NOT:

Lahana, vitamini çok zengin bir bitkidir. Beyazından da aynı şekilde salatası yapılır. C vitamini boldur. Kırmızı lahana safra kesesi ve sarılık için faydalıdır. Kanı temizler, çiğ olarak yendiğinde bağırsak tembelliğine, gazlara iyi gelir. Kiraçlenmeyi önler.

Besleyici bir sebzedir. Salatası ve turşusu iştah açar. Ayrıca kükürt ihtiva ettiğinden bağırsak kurtlarının düşürülmesinde yardımcı olur.

0 yorum:

Yorum Gönder

http://genelsaglikbilgilerimiz.blogspot.com/