Sayfalar

14 Temmuz 2010 Çarşamba

Pilavlı Çömlek Kebabı

PİLAVLI ÇÖMLEK KEBABI
GEREKLİ MALZEME YAPI LÎŞI
500 gram kuşbaşı doğranmış koyun eti 2 adet soğan 2 çorba kaşığıyağ
2 bardak ayıklanmış pirinç
4 adet orta büyüklükte domates
3 kaşık yağ 3 bardak su Kâfi miktarda tuz.
GEREKLİ MALZEME
Yarım kg. ince çekilmiş yağsız dana veya koyun kıyması 1 çay bardağıpirinç 1 soğan, 2 fincan un 4 yumurta, yeterince tuz, karabiber
1 demet maydanoz.
Kızartmak için:
2 çay bardağıayçiçek yağı.
1. Bir tencereye kuşbaşıdoğranmış et, iki kaşık yağ, iki adet çentilmiş soğan konur, suyunu çekinceye kadar kavrulur.
2. Bunların içerisine iki (kabuğu soyulmuş) domates doğranır, domateslerin suyu parlak bir renk alıncaya kadar kavrulur.
3. Yarım bardak su ve kâfi miktarda tuz katılarak et pişirilir. (Arzu edilirse buna yarım su bardağıkonserve veya haşlanmış iç bezelyeden konur, birkaç dakika kadar daha kaynatılır).
İkinci işlem pilâvın hazırlanmasıdır:
1. Bir tencerede üç kaşık yağla iki adet domates öldürülür. Sonra üç veya dört bardak su ( pirincine göre) konur, kaynatılır.
2. Bir saat kadar orta sıcaklıktaki suda ıslatılan pirinç yıkanır, süzülür ve kaynayan suya dökülür. Hafifçe karıştırılır, kaynayınca ateşi hafifletilir. Kapalıolarak suyunu çekinceye kadar ateşte tutulur.
3. Ateşten indirilir, yarım saat kadar demlendirilir, bir kevgirle karıştırılır.
4. Servis tabağının ortasına pişen et, kenarlarına düzenli bir şekilde halkavâri pilâvdan konur, üzerine maydanoz serpilerek servis yapılır.

0 yorum:

Yorum Gönder

http://genelsaglikbilgilerimiz.blogspot.com/