Sayfalar

14 Temmuz 2010 Çarşamba

Peynirli Pide

PEYNİRLİ PİDE

Malzemeleri
Harci İçin Gereken Malzemeler
• 2 su bardağı rendelenmiş. beyaz peynir
• 1 demet maydanoz
• 1 çay kaşığı kırmızı biber

Hamuru İçin Gereken Malzemeler:
•125 gr yumuşamış tereyağı(bitkisel margarin de kullanabilirsiniz)
• 1 çay bardağı yoğurt
• 1 çay kaşığı karbonat
• 2 çay kaşığı tuz
• Yaklaşık tepeleme 10 yemek kaşığı un

YAPILIŞI ve HAZIRLANMASI
Harcını Hazırlamak İçin: peyniri, kırmızı biberi ve ince kıyılmış maydanozu derin bir kapta karıştırıp bir kenarda bekletin.
• Hamuru Hazırlamak İçin: yumuşamış yağı ve karbonatı derin yoğurma kabına koyun.
• Üzerine yoğurt, tuz ve alabildiği kadar un ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur tutun. Hamuru oda sıcaklığında 40 dakika dinlendirin.
• Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp parçaları hafif unlu tezgahın üzerinde elinizle yuvarlayarak çay tabağı büyüklüğünde açın.

• İçine hazırladığmız peynirli karışımı uzunlamasına koyun ve hamurun iki ucundan çekip büzerek oval şekline getirin.
Pideleri yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizip 20 dakika bekletin. Üzerine çırpılmış. yumurta sarısını sürün, 175 dereceye ayarlanmış fırında pideler iyice kızarıncaya kadar, 30-35 dakika pişirin.
Fırından çikarıp sıcak ya da ılık olarak servise sunun..

0 yorum:

Yorum Gönder

http://genelsaglikbilgilerimiz.blogspot.com/