Sayfalar

14 Temmuz 2010 Çarşamba

Karnabahar Salatası

KARNABAHAR SALATASI

YAPILIŞI

1. Karnabahar yapraklarından çıkarılır. Çiçek kısmı kalır. Tuzlu suda haşlanır. Sudan alınır.

2. Karnabahar boyuna yani uzunlamasına kesilip tabaklara düzenli şekilde dizilir.

3. Üzerine yeşil veya siyah zeytin serpiştirilir.

4. Zeytinyağı, sirke veya limon suyuna biraz da tuz ilâvesiyle bir çatalla çırpılır. Salatanın üzerine gezdirilerek servis yapılır.

AKLINIZDA BULUNSUN

Havuç:

Havuç vücuttaki zehirlerin böbrek yolu ile dışarı atılmasını sağlar. İdrar artırır. Ayrıca göğsü yumuşatır. Vitamince zengin, içinde yağlı, şekerli (karotin) maddeler bulunduğundan iyi bir besleyicidir. Suyu gözleri kuvvetlendirir.

Turp:

İdrar söktürerek vücutta birikmiş zehirleri atar. Safra yollarında ve safra kasesindeki taşların düşürülmesinde yararlı olduğu anlaşılmıştır. Hekimler böyle hastalara, günde 100 gram kadar turp suyu içmelerini salık vermektedirler. (Halk ilâçlarında da bu tavsiye meşhurdur.)

Az masraflı bir temizleyici:

Evinizin beyaza boyanmış kapı, pencere ve benzeri tahta kısımlarını çok ucuza temizleyebilirsiniz. Birkaç soğanı, iyice yumuşayıncaya kadar kaynatın. Biraz soğuyunca temizlenecek yerlere bir bezle sürün. Boyanın pırıl pırıl parlaması için çok fazla ovmanız gerekmeyecektir.

Karnabahar: Fosfor ve vitamin bakımından çok zengin bir gıdadır.



GEREKLİ MALZEME

1 küçük baş kırmızı

lahana

1 fincan zeytinyağı 1 fincan sirke veya bir

limon suyu 1 kaşık tuz.

0 yorum:

Yorum Gönder

http://genelsaglikbilgilerimiz.blogspot.com/