Sayfalar

14 Temmuz 2010 Çarşamba

Kuru Poğaça

KURU POĞAÇA
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI
4 su bardağı elenmiş un
2 yumurta
1 bardak çiçekyağı veya 250 gr. margarin
1 kahve kaşığı karbonat
Yeterince tuz
Üzerine bir yumurtanın sarısı.
1. Elenmiş un yağla karıştırılır, tuz, iki yumurta, bir kaşık karbonat katılır. Ara sıra azar azar su verilerek katıca bir hamur yoğrulur.
2. Hamur yuvarlanır, bıçakla yumurtadan biraz küçük parçalara kesilir, beze yapılır.
3. Bezelere merdane ile oval şekiller verilir, ortalarına kıyma, peynir, ıspanak, ince kıyılmış sucuktan herhangi birisi konur. Birbiri üzerine kapatılır, kenarları parmak uçlarıyla bastırılarak pekiştirilir. Böylece yarım ay şeklini almış olur. Hafif yağlanmış bir tepsiye alt üst edilerek aralıklı sıralanır.
4. Yumurtanın sarısı ile biraz çiçekyağı karıştırılır, bir fırça ile poğaçaların üzerine sürülür, hemen orta sıcaklıktaki fırına verilir. Üzeri kızarınca fırından alınır. Çayla misafire ikram edilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

http://genelsaglikbilgilerimiz.blogspot.com/