Sayfalar

14 Temmuz 2010 Çarşamba

Orman Kebabı

ORMAN KEBABI
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI
1. Et kuşbaşı doğranır, yıkanır, suyu süzülür; yağla birlikte tencereye konur. Üzerine ince kıyılmış bir adet soğan serpilir. Küçük parçalara bölünmüş havuçlar da üzerine dökülür, kavrulur.
2. Üzerine birbuçuk su bardağı su ilavesiyle orta hararetteki ateşte pişirilir. Et ve havuçlar pişinceye kadar ateşte tutulur. (Suyu çok eksilmişse biraz su ilâve edilir.)
3. Küçük parçalara bölünmüş patatesler ve konserve bezelyeler de katılır. Üzerine tuz serpilir. Patatesler yumuşayıncaya kadar hafif ateşte pişirilir, ocaktan indirilir. Servis tabaklarına bölünür, üzerlerine kekik serpilir. Servis yapılır.
Kısaca "kuşbaşı" dediğimiz şiş kebap, yemeklerimizin en güzellerindendir. Kuşbaşı için koyun etinin but veya kaburga döşünden alır ve bunu da bir gün önceden yağda bekletirseniz şiş kebabınız kolay pişer ve yumuşak olur,

0 yorum:

Yorum Gönder

http://genelsaglikbilgilerimiz.blogspot.com/