Sayfalar

14 Temmuz 2010 Çarşamba

Sade Kaygana

SADE KAYGANA

GEREKLİ MALZEME

15 yumurta

1 kahve fincanı nişasta

Yarım kahve fincanı un

1 kahve kaşığı toz tarçın

1 tutam tuz. Şurubu için:

3 bardak şeker

2 bardak su

2 tatlı kaşığı limon suyu.

YAPILIŞI

1. Önce üç bardak şeker, iki bardak su ve iki kaşık limon suyu ile kaynatılır, soğumaya bırakılır.

2. Onbeş yumurta ayrı ayrı sarısı bir tarafa, beyazı bir tarafa ayrılarak kırılır.

3. Yumurtanın beyazlarına bir tutam tuz katılır. İyice köpürünceye kadar telle çırpılır, sonra sarıları katılır, bir müddet de sarısı ile çırpılır. İyice köpük haline gelip köpükler şeklini muhafaza edecek kadar çırpılmış olması lâzım.

343

4. Dövülen bu yumartalara 1 kahve fincanı nişasta, yarım kahve fincanı un, bir kahve kaşığı toz tarçın katılır. Nişasta ve un yumurta ile yine telle iyice karıştırılarak yedirilir. Top top olmaması sağlanır.

5. Yağlanmış bir tepsiye 4 numaradaki karışımlar dökülür, hemen orta hararetteki bir fırına verilir. Fırında üzeri kızarıncaya kadar yerinden oynatılmaz (Oynatılırsa yumurtaların kabarması durur, aksine çöker, taş gibi yenmiyecek bir hal alır).

6. İyice pişen kaygana fırından çıkarılır. Evvelce hazırlanan şurup soğuk veya ılık olarak tepsinin üzerine dökülür. Soğuduktan sonra istenilen biçimde kesilir, servis yapılır.

0 yorum:

Yorum Gönder

http://genelsaglikbilgilerimiz.blogspot.com/