Sayfalar

14 Temmuz 2010 Çarşamba

Kalbura Bastı

KALBURA BASTI

GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI

1 su bardağı yoğurt

1 su bardağı zeytinyağı

2 yumurta

1 çay kaşığı karbonat Aldığı kadar un. Şurubu için: 4 bardak şeker

3 bardak su

1 tatlı kaşığı limon suyu.

1. Un elenir, ayrı bir kapta iki yumurta kırılır, üzerine bir bardak zeytinyağı, bir bardak yoğurt katılır, iyice karıştırılır.

2. Bir numaradaki karışan malzemeler üzerine un ve bir kaşık karbonat karıştırılır, yoğrulmaya başlanır, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar un katılır, iyice yoğrulur.

3. Hamur ceviz büyüklüğünde parçalara bölünür, beze yapılır. Delikleri genişçe bir kalbur ya da rendenin ince delikli kısmına bastırılarak hamurun sırtına şekil verilmiş olur. Bu şekilli hamur kıvrılarak yağlanmış bir tepsiye dizilir. Fırında pişirilir.

4. Bir tencerede dört bardak şekere üç bardak su ve limon suyu katılarak kaynatılır. Bu şurup biraz soğumuş olarak fırından çıkan tatlının üzerine dökülür, tepsinin üzeri kapatılır, şekerini çekinceye kadar öylece bekletilir.

NOT:

Arzuya göre bu tatlının üzerine bir parça kaymak veya dövülmüş ceviz, herhangi birinden badem, fındık, Antep fıstığı serpilebilir.

1 su bardağı yoğurt 1 su bardağı ince irmik

1 paket margarin (250 gr.lık)

3 adet yumurta

1 çay bardağı dövülmemiş ceviz

2 çay kaşığı kabartma tozu.

Şurubu için:

4 su bardağı şeker

3 su bardağı su

1 tatlı kaşığı limon suyu.

0 yorum:

Yorum Gönder

http://genelsaglikbilgilerimiz.blogspot.com/