Sayfalar

14 Temmuz 2010 Çarşamba

Lalanga

LALANGA

2 bardak un

3 yumurta

1 tutam tuz

Yeterince ılık su.

Kızartmak için:

1 bardak çiçek yağı.

Şurubu için:

3 bardak şeker, 1.5 bardak su

1 tatlı kaşığı limon suyu.

GEREKLİ MALZEME YA PİLİSİ

1. Un elenir, üç yumurta, tuz ve ılık su ile lokma hamurundan daha sulu boza gibi bir hamur yapılır, hamur biraz çırpılır. Tencerenin ağzı kapatılarak, yarım saat kadar öylece bırakılır.

2. Bir tavada bir bardak ayçiçek yağı kızdırılır. Hazırlanan sulu hamurdan kaşık kaşık dökülür. Lalangaların bir tarafı kızartıldıktan sonra diğer tarafı da kızartılır. Yağı süzülerek şerbet içerisine atılır veya üzerine şerbet dökülür.

3. Üç bardak şeker bir buçuk bardak su, bir tatlı kaşığı limon suyu ile kaynatılan şurubu evvelce hazırlanır.

NOT:

Laiangaların üzerine çekilmiş ceviz içi veya kaymak konur ki, haliyle daha nefis olur.

"Tarihte Elli Türk Yemeği" isimli kitabın Lalanga tarifinde tulum peyniri ve maya katılıp bir saat kadar dinlendirdikten sonra kızartıldığı yazılıyor.

AKLINIZDA BULUNSUN

Mutfaktaki mermerin üzerini temizlemek:

Mermer sıcak sabunlu su ve yumuşak bir bezle ovularak temizlenir. Şayet böyle temizlenmezse sulu amonyaklı bir bezle silmekle ya da sulandırılmış tuz ruhuyla yine bir bezle silmekle temizlenir.

Paslı aletler:

Paslı âlet kullanmak tehlikelidir. Paslı teneke âletlerinizi koyu kireçli bir suya hatırınız ve bir tarafa bırakıp kurutunuz. Bir kaç saat sonra kuru bir bezle siliniz. Aletiniz pırıl pırıl olacaktır.

0 yorum:

Yorum Gönder

http://genelsaglikbilgilerimiz.blogspot.com/