Sayfalar

14 Temmuz 2010 Çarşamba

İrmik Tatlısı

İRMİK TATLISI

GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI

3 bardak süt

2 kaşık yağ

1 bardaktan biraz fazla orta boy irmik

4 adet yumurta 1 fiske tuz

3 bardak şeker 2.5 bardak su

1 kaşık limon suyu.

1. Önce şeker iki buçuk bardak su ve bir kaşık limon suyu ile birlikte eritilir, on dakika kaynatılır. Ateşten alınıp soğumaya bırakılır.

2. Ayrı bir tencerede süt, iki kaşık yağ, bir fiske tuz ile kaynatılır. İçerisine irmik yavaş yavaş katılarak, karıştırılır. On onbeş dakika kadar pişirerek ateşten alınır. Ilık bir hal alıncaya kadar bekletilir.

3. İrmikli bu hamurun içerisine dört yumurta kırılarak güzelce yoğrulur. Ceviz kadar parçalar alınarak elde yuvarlanır, kurabiyede olduğu gibi üzeri hafifçe basılır. Yağlanmış bir tepsiye aralıklı olarak sıralanır, fırına verilir. Üzeri pembeleşinceye kadar pişirilir.

4. Pişen bu kurabiye şeklindeki irmik tatlısına soğutulan şurup dökülür, tekrar fırına sürülür. On dakika kadar fırında tutulduktan sonra fırından çıkarılır, soğutulur, servis yapılır.

NOT: Diğer tatlılarda olduğu gibi pişen irmik tatlıları soğuk ise şurubu sıcak olarak dökülür, üzeri kapatılır, şurubu çektirilir. O zaman tekrar fırına sürülmez.

0 yorum:

Yorum Gönder

http://genelsaglikbilgilerimiz.blogspot.com/