Sayfalar

14 Temmuz 2010 Çarşamba

ACEM HELVASI

ACEM HELVASI

GEREKLİ MALZEME YAPILIŞ!

2 su bardağı un

1 su bardağı pudra şekeri

1 bardak erimiş margarin veya çiçek ya

1. Yalnız un kuru olarak hafif ateşte karıştırılarak kavrulur.

2. Yağ eklenir, biraz da yağla kavrulur.

3. Sonra şekeri eklenir, karıştırılır, hemen ocaktan alınır, tencerenin kapağı kapatılır. Biraz demlendikten sonra uygun düz bir kaba dökülür, bir tarafa bırakılarak donması beklenir. Sonra istenilen şekilde kesilerek servis yapılır.

4 kg. kadar kabak

Yeterince şeker

Limon tuzu (1 kg. şekere nohuttan biraz büyükçe hesabiyle).

0 yorum:

Yorum Gönder

http://genelsaglikbilgilerimiz.blogspot.com/