Sayfalar

14 Temmuz 2010 Çarşamba

YAĞSIZ REVANI

YAĞSIZ REVANI

10 adet yumurta 3.5 fincan ortaboy irmik

1.5 fincan un. Şurubu için: 4.5 bardak şeker 5 bardak su.

GEREKLİ MALZEMELER VE YAPILIŞI

On adet yumurta bir kaba kırılır, içerisine bir kaşık şeker dökülür. Telle yumurtalar köpük haline gelinceye kadar iyice ve devamlı olarak çırpılır.

(Varsa bu işlem elektrikli karıştırıcı ile daha kolay yapılır.) iyice köpüren bu yumurtalar üzerine irmikle karıştırılmış un dökülür, karıştırılır, içinde küçük topaçlar bırakılmaz, iyice yedirilir. Yağlanmış bir tepsiye dökülür.

Bekletilmeden hemen orta sıcaklıktaki fırına verilir. Pişmeye bırakılır. Bu arada Revani pişerken yerinden hiç oynatılmaz. Yerinden oynatılırsa Revani çöker, kabarması durur. İrmikle yumurta sıkışır kalır.

Bu malzemeleri atmaktan başka çare kalmaz. Pişerken bazı fırınların üzeri tavlı olur, birden kızarmaya başlar, o zaman tepsi hiç kıpırdatılmadan üzerine bir iki yaprak gazete kâğıdı örtmek gerekir.

5 adet yumurta 2.5 fincan ince irmik

1 fincan un.

Şurubu için:

2 bardak şeker 2 bardak su.

Revani pişmekte iken 4.5 bardak şekerle 5 bardak su kaynatılmaya başlanır.

Revani fırında pişerken kabarır, yarım saat kadar sonra sertleşir. İyice kızarıp, piştikten sonra fırından çıkarılır. Kaynamakta olan şeker şurubu üzerine kepçe ile her tarafına gezdirilerek dökülür, iyice soğuyunca baklava dilimleri gibi kesilir, servis yapılır.

NOT:

Her şeyde olduğu gibi özellikle bu gibi tatlılarda yumurtaların çok taze olmaları, hatta günlük yumurtalardan yapılmaları çok daha sağlıklı olur.

0 yorum:

Yorum Gönder

http://genelsaglikbilgilerimiz.blogspot.com/