Sayfalar

14 Temmuz 2010 Çarşamba

YOĞURT TATLISI

YOĞURT TATLISI

YAPILIŞI - HAZIRLANMASI

Yoğurtla şeker karıştıra karıştıra yedirilir. Sonra bir yumurta kırılır. Yumurta ile de iyice karıştırılır.

Bir numaradaki malzemelerin üzerine bir buçuk bardak ince irmik, yarım bardak elenmiş un, bir çay kaşığı karbonat, bir çay kaşığı tarçın ilâve edip güzelce karıştırılır.

Yağlanmış bir tepsiye dökülür, üzeri düzlenir. Varsa ağartılmış, ortasından ikiye ayrılmış badem döşenir. Hemen fırına verilir, üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.

3. Üç bardak şeker 2 bardak su ile karıştırılır, kaynatılır. Orta sıcaklıkta olmak üzere tatlının üzerine gezdirilir. Soğuyunca dikdörtgen veya baklava dilimleri gibi kesilir.

NOT:

30-35 santimetre çapında olan tepsilerde yukarıdaki miktarın iki katı yapılır.

0 yorum:

Yorum Gönder

http://genelsaglikbilgilerimiz.blogspot.com/