Sayfalar

14 Temmuz 2010 Çarşamba

Sütlü Bayat Ekmek Tatlısı

SÜTLÜ BAYAT EKMEK TATLISI

YAPILIŞI

Bir tencereye çok küçük doğranmış veya ufalanmış bayat ekmek içi konur. Üzerine kaynatılıp, soğutulmuş bir bardak süt dökülür, iyice karıştırılır. Ekmeklerin sütü çekmesi için bir tarafa bırakılır. Yarım saat sonra ekmekler elle mıncıklanarak iyice eziür. 3 yumurta, 1 kaşık şeker, eritilmiş margarin de

AKLINIZDA BULUNSUN

Nişasta kolası:

Kolalamak istediğiniz kumaşlar müsün, dantel gibi ince kumaşlarsa, rastgele bir kola yerine, nişasta kolası kullanmak tercih edilmelidir. Nişasta kolasını evde kolayca hazırlayabilirsiniz. Bu kola, bir litre suya 25 gram nişasta katıp karıştırarak yapılır. Nişasta eriyince, su hafif ısıtılarak kullanılır.

urdumuzda en çok israf edilen gıdaların başında ekmek gelir. Çöpe atılan binlerce ton ekmekle dünya üzerinde açlık çeken milyonları doyurmak mümkündür. İhtiyacı olanları düşünerek, lütfen ekmeği israf etmeyelim. Bayatlamış olanları da "Sütlü Bayat Ekmek Tatlısı" yaparak yahut başka şekillerde değerlendirelim. Unutmayalım ki israf haramdır.

katılarak elle beş dakika kadar iyice mıncıklanarak karıştırılır.

3. Yüksek kenarlı yağlanmış bir tepsiye bütün malzemeler boşaltılır. Tepsinin üzeri düzlenmiş olarak fırına verilir. Üzeri kızarınca çıkarılır. Tatlının bir tarafı şişip kabaracak olursa bıçakla delinir.

4. Tatlı fırına verilirken bir bardak şeker, bir bardak su ve bir tatlı kaşığı limon suyu katılarak kaynatılır. Şurup yapılır.

5. Fırından çıkan sıcak tepsiye şurubu da sıcak olarak dökülür.Tatlı soğuyunca baklava şeklinde veya dört köşe olarak kesilip, servis yapılır.

0 yorum:

Yorum Gönder

http://genelsaglikbilgilerimiz.blogspot.com/