Sayfalar

14 Temmuz 2010 Çarşamba

Sütlü Börek

SÜTLÜ BÖREK (Selanik Tatlısı)

GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI

3.5 bardak un

1 kahve fincanı pudra

şekeri

1 bardak tereyağı. Muhallebisi için:

3 bardak süt

1 kahve fincanı nişasta

4 yumurta

1 fiske tuz. Şurubu için:

2 bardak toz şeker 1.5 bardak su

1 tatlı kaşığı limon suyu.

1. Üç bardak süt kaynatılır. Nişasta ve tuz az suda eritilir. Kaynayan sütten birkaç kaşık alınır, karıştırarak nişastaya dökülür. Sonra karıştırılan nişasta kaynamakta olan süte azar azar karıştırılarak dökülür. Muhallebi gibi pişirilerek ateşten alınır, soğumaya bırakılır.

2. 3.5 bardak un ile pudra şekeri elenir, ortası açılır. Bir bardak yağ unun ortasına dökülür, hamur yoğrulur gibi iyice yoğrulur.

3. Yağlanmış orta büyüklükte bir tepsiye yoğrulan bu yağlı hamur alınır. Üzeri düzlenerek orta sıcaklıktaki fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirilir. Fırından alınır, fazla kızartılmaz.

4. Soğuyan muhallebi üzerine 4 yumurta kırılır, iyice telle döverek muhallebiye yedirilir.

5. Bu yumurtalı muhallebi fırından çıkan üzeri pembeleşmiş tepsiye dökülür, düzgünce tepsinin her tarafına yayılır. Tekrar tepsi bu şekilde fırına sürülür. Üzeri pembeleşince fırından çıkarılır. Soğumaya bırakılır.


6. Şurubu için olan malzemeler bir tencereye konur, karıştırıp şekeri eritilir, kaynamaya başlayınca yirmi dakikaya yakın kaynatılır.

7. Ilımış olan tepsideki malzemeler istenildiği şekilde kesilir, kepçe ile üzerine gezdirerek sıcak şurubu dökülür, şurubunu çekip soğuyunca servis yapılır.

0 yorum:

Yorum Gönder

http://genelsaglikbilgilerimiz.blogspot.com/