Sayfalar

14 Temmuz 2010 Çarşamba

Bademli Hurma Tatlısı

BADEMLİ HURMA TATLISI

GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI

1 bardak kıyılmış badem

1 fiske tuz

2 kaşık yağ (tere yağı)

2 bardak un

2 bardaktan biraz eksik su

4 yumurta

1 limon kabuğu rendesi.

Şurubu için:

3 bardak şeker

2 bardak su, 1 tatlı kaşığı limon suyu.

1. Üç bardak şeker, iki bardak su ve bir tatlı kaşığı limon suyu ile birlikte biraz kıvamlıca bir şurup elde etmek için kaynatılır. Kaşıktan akan son damla şurup tırnak üzerinde duracak kıvama gelmelidir. Bu şekilde şurup yapıldıktan sonra soğumaya bırakılır.

2. iki kaşık tereyağı, bir fiske tuz, iki bardaktan biraz eksik su içerisine konur, kaynamaya bırakılır. Diğer tarafta 2 bardak un elenir, kaynayan yağlı su içerisine boşaltılır. Tahta kaşıkla sür'atlice karıştırılarak on dakikaya yakın pişirilir. Ateşten alınır, soğutulur. İçine 4 yumurta, bir bardak kıyılmış badem, limon kabuğu rendesi konur, kaşıkla karıştırılır, iyice hepsi özleştirilir. (Olmazsa elle karıştırılır.)

3. Yarım ceviz büyüklüğünde parçalara bölünüp, muntazam yuvarlaklar yapılır. Kalbura bastı gibi kalbur üzerinde bastırılıp hurma şekli verilir.

4. İki bardak çiçek yağında orta hararetteki ateşte iyice kızartılır, evvelce hazırlanan soğuk şuruba yağı süzülerek atılır. İkinci parti kızarıncaya kadar şurupta tutulur. Şuruptan alınan tatlılar şurubu süzülerek servis tabağına alınır.

GEREKLİ MALZEME

250 gram margarin 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 bardak ceviz içi ya da fındık

2 çarba kaşığı yoğurt

1 paket kabartma tozu, 1 fiske tuz

4 su bardağı elenmiş

un, 1 yumurta. Şurubu için:

3 su bardağı şeker

2 su bardağı su

1 kaşık limon suyu.

0 yorum:

Yorum Gönder

http://genelsaglikbilgilerimiz.blogspot.com/