Sayfalar

14 Temmuz 2010 Çarşamba

Yassı Kadayıf

YASSI KADAYIF

GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI

500 gram yassı kadayıf

4 bardak şeker

3.5 bardak su

4 yumurta

1 bardak çiçekyağı

1 bardak dövülmüş ceviz

1 tatlı kaşığı limon suyu.

1. Evvelâ dört bardak şeker, üç buçuk bardak su ile on dakika kadar kaynatılır, bir tatlı kaşığı limon suyu ilâve edilir. Bir dakika kadar kaynadıktan sonra ateşten indirilir, soğumaya bırakılır.

2. Yumurtalar kırılır, çatalla çırpılır.

3. Çok tazesinden yassı kadayıfın kenarları makasla kesilir. Kenarları kuru olup, kesilmezse şurubunu iyice almaz.

4. Kenarları kesilen bu kadayıflar yumurtaya bulanır, kızgın yağda güzelce her iki tarafı kızartılır. Delikli kepçe ile yağları süzülür.

5. Evelce hazırlanan bir tencere içerisinde kaynamakta olan suya atılır, hemen çıkarılır, şerbetin içerisine konur. Ya da şerbet dökülmüş bir tepsiye sıralanır. Kadayıfların hepsi bitince üzeri kapatılarak on dakika kadar ateşte pişirilir. Yine üzeri örtülü olarak soğumaya bırakılır.

6. Şurubunu iyce çeken kadayıflar tabaklara alınır, üzerlerine dövülmüş ceviz serperek sorfaya getirilir.

NOT: Bu yassı kadayıfların üzerine çekilmiş fındık ya da badem serpilebilir. Birer parça kaymak da konabilir. Şekerini çekmiş iki kadayıf arasına bu içlerden herhangi biri konabilir. Zevk ve imkâna bağlı.

AKLINIZDA BULUNSUN

Tarçın: Sofrada kullanıldığında iştah açar, mideyi düzeltir. Kuvvet ve ferahlık verir. İlaç olarak, 10 gram tarçın bir litre suda çay gibi kaynatılır. Günde birkaç çorba kaşığı içmek ishali keser. Mide ağrılarını durdurur.

0 yorum:

Yorum Gönder

http://genelsaglikbilgilerimiz.blogspot.com/