Sayfalar

14 Temmuz 2010 Çarşamba

ŞEKERPARE

ŞEKERPARE

GEREKLİ MALZEMELERİ

2 bardak elenmiş un

Yarım paket tereyağı (125 gram) ya da margarin

2 fincan pudra şekeri

2 yumurta

1 kahve kaşığı karbonat ya da kabartma tozu

1 fiske tuz

20 kadar ağartılmış badem.

Şurubu için:

2 bardak toz şeker 2 bardaktan az su

1 tatlı kaşığı limon suyu.


HAZIRLANMASI VE YAPILIŞI

1. Şeker, su, limon suyu ile kaynatılır, ocaktan indirilip soğumaya bırakılır.

2. İki yumurta pudra şekeri ile çırpılır. Bunların içerisine erimiş fakat sıcak olmayan yağ dökülür, tel karıştırıcı ile döverek karıştırılır.

3. Un, bir fiske tuz, karbonat ya da kabartma tozu yavaş yavaş dökülerek hepsi birlikte karıştırılır, iyice yoğrulur.

4. Yağlanmış bir tepsi üzerine bu hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlanır. Tepsiye aralıklarla dizilir. Ortalarına ağarmış bademler konur, hafifçe bastırılır. Orta sıcaklıktaki fırında pişirilir.

5. Fırından çıkan şekerparelerin üzerine evvelce hazırlanan şurup bir kepçe ile gezdirilerek dökülür. Şurubunu çekmezse tepsi hafif ateşe oturtulur, şurubunu çekmesi temin edilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

http://genelsaglikbilgilerimiz.blogspot.com/