Sayfalar

14 Temmuz 2010 Çarşamba

Pizza

PİZZA
(Kıymalı veya peynirli. Kendi yöntemimle.)
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI
300 gram yarı yağlı kıyma
Yarım paket margarin (125 gr.)
4 bardak un
2 baş soğan
2 domates
4 taze biber
2 kesme şeker büyüklüğünde maya
Yeterince kırmızı ve karabiber
1 küçük demet maydanoz
Yeterince tuz.
1. Maya, yarım bardak ılık su içerisinde ezilir, içerisine bir tatlı kaşığı şeker konur, karıştırılır.
2. Çiğ kıyma içerisine çentilmiş soğan, ince doğranmış taze biber, domates, kıyılmış maydanoz ile tuzu ve biberi konur, karıştırılır, bir tarafa bırakılır.
3. Elenmiş unun ortasına şekerle eritilmiş maya dökülür. Ilık suyu, tuzu ve iki kaşık kadar erimiş yağı katılır. Hepsi güzelce yoğrulur. Hamur kulak memesi yumuşaklığından biraz katıca olur. Bir tencere içine katılır. Kapağı kapatılır, üzeri büyükçe bir bezle sarılır. Ilık bir yerde kabarmaya bırakılır.
4. Hamur kabarınca altı parçaya ayrılır, beze yapılır. Merdane ile bastırarak 25 santim kadar açılır. Üzeri yağlanır, ikinci beze de aynı büyüklükte açılır, birinci bezenin üzerine konur, onun da üzerine yağ sürülür. Üçüncü beze de açılarak ikincinin üzerine kapatılır. Üçüncü bezenin üzerine yağ sürülmez. Hafif yağlanmış bir tepsiye yerleştirilir. Kenarlarından çekerek tepsiye göre büyültülür. Yine kenarlar hafifçe çekilerek ortalara nisbetle kenar yüksekliği temin edilir. Üzerine harcın yarısı konur, yayılır, yirmi dakika sonra fırına sürülür. Diğer kalan hamurlardan bir tepsi daha yapılır. O da fırına verilir. Piştikten sonra çok hafif, gevrek, ağızda kolayca eriyen nefis bir pizza olur. Peynirlisi de peynirli iç koymak suretiyle yapılır.

0 yorum:

Yorum Gönder

http://genelsaglikbilgilerimiz.blogspot.com/