Sayfalar

14 Temmuz 2010 Çarşamba

Kol Böreği

KOL BÖREĞİ
GEREKLİ MALZEME
3 bardak un
1 bardak un (yufkaların açılması için)
1 çay bardağı zeytinyağı
Yeterince tuz, biber.
İçi için: İstenilen herhangi bir içten.
YAPILIŞI
1. Un elenir, yeterince tuz ve ılık su ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulur. Üzerine bir nemli bez örtülerek yarım saat kadar dinlendirilir.
2. Cevizden biraz büyük bezeler yapılır. Oklava ile börek tepsisi büyüklüğünde ince yufkalar açılır. Açılan yufkalar yağlanır, içerisine içlerden birisi katılarak oklavaya sarılır. Hamurun iki ucundan buruşturulur, yağlanmış tepsiye ortadan başlamak üzere oklavadan sıyrılıp rulo halinde dolanır. (Aynı sarığı burmada olduğu gibi). Açılan diğer yufkalara da aynı işlem yapılarak ilk sarılan yufkanın bitiminden başlamak üzere ikincisi de sarılır, böylece tepsi doluncaya kadar devam edilir.
3. Dolan tepsideki böreklerin üzeri yağlanır, fırına verilir. Fırından çıkınca on dakika kadar bekletilir, iste nilen şekilde kesilerek, servis yapılır.

0 yorum:

Yorum Gönder

http://genelsaglikbilgilerimiz.blogspot.com/