Sayfalar

14 Temmuz 2010 Çarşamba

Zeytinyağlı Enginar

ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR
GEREKLİ MALZEME YAPl LlŞl
500 gram içli bakla tanesi
6 adet büyükçe enginar
3 orta soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı şeker
Yarım fincan un
Yarım limon suyu
1 küçük demet maydanoz
Yeterince tuz.
1. Bir tencereye sekiz bardak su, yarım fincan un, yarım limon suyu sıkılır.
2. Bu limonlu su içerisine dış kabukları soyulmuş, içleri ayıklanmış enginarlar hemen (ayıklandıkça) atılır.
3. Soğanlar incecik çentilerek yağda pembeleştirilir. Üç bardak su dökülür. Enginarlar çıkarılıp buraya aktarılır. Ağzı kapatılarak pişmeye bırakılır.
4. Pişmeye yakın kabuğu çıkarılmış iç bakla ve toz şeker konur, orta ateşte pişirilir, ateşten alınır.
5. Servis tabağına evvelâ enginarlar dizilir. Ortalarına baklalar yerleştirilir. Hepsinin üzerine kıyılmış maydanoz ve dereotu serpilir.
AKLINIZDA BULUNSUN
Etek ve pantolondaki parlaklıkların giderilmesi:
Kabuğu soyulmuş bir patatesi iyice yıkadıktan sonra ikiye bölün. Bu kestiğiniz tarafı kumaşın parlak yerine sürmeye başlayın. Birkaç kez tekrarlayın. Bu işlemden sonra eteğinizi kurumaya bırakın, iyice kuruduktan sonra da temiz bir fırçayla fırçalayın. Kumaştaki parlaklıktan eser kalmadığını göreceksiniz.
Mum lekesi: Leke üstüne kurutma kâğıdı koyup kızgın ütü ile ütüleyin. Eriyen mum, yağ lekesi yapmadan, kurutma kâğıdına geçecektir.
GEREKLİ MALZEME
6 adet enginar
1.5 kahve fincanı pirinç
1 bardak zeytinyağı
2 ona irilikte soğan Yarım fincan un
2 adet limon
1 küçük demet dereotu
Yarım kilo taze bakla içi.

0 yorum:

Yorum Gönder

http://genelsaglikbilgilerimiz.blogspot.com/