Sayfalar

14 Temmuz 2010 Çarşamba

Zeytinyağlı Enginar Dolması

ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR DOLMASI
YAPILIŞI
1. Yarım fincan una bir limon suyu sıkılır, bir tencereye altı bardak su konur, bu suya unla karışık limon suyu güzelce karıştırılır.
2. Enginarlar saplarından kesilir. Bütün kabuk ve çiçeklerinden temizlenir. İyice ayıklayıp soyulur. Bir numaradaki unlu, limonlu suya hemen atılır. Kalan sapları taze ve körpe ise soyulur, onlar da suya atılır.
3. Ayrı bir kapta yarım bardak zeytinyağı ile çentilmiş soğanlar rengi değişmeyecek kadar kavrulur. Bunun içerisine kabukları soyulmuş küçük doğranmış taze bakFa içleri, ayıklanmış, yıkanmış pirinç katılır. Dört beş dakika hepsi birlikte kavrulur. Bunların üzerine bir çay bardağı su dökülür. Orta ateşte pişirilir, suyunu çekince ateşten alınır. Üzerine kıyılmış dereotu serpilir, karıştırılır.
4. Enginarlar sudan alınır, 3 numaradaki içle doldurulur. Bir tencereye istif edilir, sapları da boş yerlere konur. Kalan zeytinyağı, iki kahve kaşığı toz şeker, bir limonun suyu enginarların üzerine dökülür. Tuzu konur. Enginarların seviyesine kadar su katılır. Ağzı kapatılır, orta ateşte enginarlar pişinceye kadar bırakılır. Suyu az gelip enginarlar pişmemişse biraz daha su ilâvesiyle pişirmeye devam edilir. Pişince servis tabaklarına alınır, soğuk olarak yenir.

GEREKLİ MALZEME
2 bardak kuru fasulye (iri cins)
3 baş soğan 5-6 diş sarımsak 2 tane havuç
1 küçük demet maydanoz
1 bardaktan eksik zeytinyağı
Yeterince tuz.

0 yorum:

Yorum Gönder

http://genelsaglikbilgilerimiz.blogspot.com/