Sayfalar

14 Temmuz 2010 Çarşamba

Tahinli Katmer

TAHİNLİ KATMER
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI
1. Elenmiş un içerisine bir fincan kadar zeytinyağı, ısıtılmış bir bardak süt, yeterince tuz katılarak yoğrulur. Hamur sert olursa biraz su ilâve edilir, yine yoğrulur. Hamur orta katılıkta olmalıdır.
2. Bu hamur dört eşit parçaya ayrılır. Bezeler haline getirilir. Merdane ile üzerinden basıp, yuvarlayarak iki üç milimetre incelikte açılır. Üzerine eritilip, tahinle karıştırılmış yağ sürülür, ikinci, üçüncü bezelerde aynı şekilde açılıp üzerlerine tahinli yağ sürülür. Hepsi üst üste konur. En son dördüncü beze açılır, üzerine bir şey sürülmez, üçüncü beze üzerine kapatılır. Biraz dinlendirildikten sonra merdane ile biraz daha açılır. Üzerine elle tahinli yağ sürülür. Hepsi birden rulo haline getirilir. Onbeş dakika daha öylece bekletilir. On, onbeş eşit parçaya bölünür. Üstüne ve altına un serpilir. Tahinleri görünmez hale getirilir.
3. Merdane ile her bir parça üç milimetre kalınlıkta açılır. Üst ve altları hafifçe yağlanır. Yanmayan tava içerisinde alt ve üstü çevrilerek pişirilir. Sıcak olarak yenir.
NOT: Tahinli katmer mayalı hamurdan yapılırsa daha güzel olur. 220
GEREKLİ MALZEME
2 bardak elenmiş un
1 kaşık zeytinyağı
Yarım kibrit kutusu yaş
maya
1 bardak pudra şekeri
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 fincan zeytinyağı 2 fincan tahin Yeterince tuz, su.

0 yorum:

Yorum Gönder

http://genelsaglikbilgilerimiz.blogspot.com/