Sayfalar

14 Temmuz 2010 Çarşamba

Sütlü Helva

SÜTLÜ HELVA

GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI

2 bardak iri boy irmik

1 kalıptan az yağ (200 grama yakın)

2 bardak şeker 4 bardak süt

1 fincan çam fıstığı.

Bir kaba yağ konur, kızdırılır, üzerine ayıklanmış çam fıstıkları katılır, bir iki yağda çevrilir. Üzerine irmik katılır, hafif ateşte tahta kaşıkla karıştırılır. Fıstıklar pembeleşip, irmik yağını dışa verip, gevşemeye başlayıncaya kadar devamlı karıştırılır. Diğer irmik helvasında olduğu gibi miyanesinin iyice gelip gelmediği kontrol edilir.

Diğer taraftan dört bardak süt, iki bardak şekerle kaynatılır, miyanesi gelmiş irmik içerisine ateşten alınarak dökülür. Karıştırılır. Hafif ateşte sütü çektirilir. Onbeş dakika kadar kapalı olarak dinlendirildikten sonra karıştırılır, servis yapılır. Helvalar soğuk da yenir.

0 yorum:

Yorum Gönder

http://genelsaglikbilgilerimiz.blogspot.com/