Sayfalar

14 Temmuz 2010 Çarşamba

Levrek Buğulaması

LEVREK BUĞULAMASI
GEREKLİ MALZEME YA PİLİSİ
Dibi düz bir tencereye dört parça halinde temizlenmiş balıklar konur. Üzerine yağı dökülür. Beş dakika kadar çevirerek alt ve üstü pişirilir. Kabukları soyulmuş limon ve domatesler dilimler halinde kesilerek balıklar üzerine döşenir. Tuz, kıyılmış dereotu ve maydanoz serpilir. Bir çay bardağı su dökülerek ağzı kaoalı onbeş yirmi dakika pişirilir.
AKLINIZDA BULUNSUN
Zeytinyağı acı ve kekremsi olursa, salatada kullanılamaz, bunu önlemek için 100 gram toz şekerle 60 gram zeytinyağını soğuk olarak güzelce karıştırıp eritiniz ve bu karışımı zeytinyağı tenekesine boşaltınız.
Mutfaktaki haşerelerle savaş: Mutfakta özellikle dolaplarda dolaşan hamam böceği, karınca gibi haşeratı yok etmek ve bir daha gelmemelerini sağlamak için bu haşeratın dolaştığı yerlere, dolaplara terebentin sürmek kafi yoldur.
Duvara çakılan çivi tutmazsa:
Çivinin ucunu biraz pamukla sarıp sulandırılmış alçıya batırırı. Çivi bir daha yerinden oynamaz.
Balık ve etlere birkaç damla limon sürmeyi ihmal etmeyin. Lezzetine lezzet kattığını göreceksiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

http://genelsaglikbilgilerimiz.blogspot.com/