Sayfalar

14 Temmuz 2010 Çarşamba

Kıymalı Patates

KIYMALI PATATES
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI
250 gram kıyma
1 kilo patates 4 kaşık yağ
2 baş soğan
1 kaşık domates salçası, varsa orta büyüklükte 2 domates
2 bardak su Yeterince tuz.
Bir tencereye iki kaşık yağ, çentilmiş soğan konur. Hafif ateşte soğanlar öldürülür. Üzerine kıyma katılarak yine hafifçe kavrulur.
Ayrı, tabanı düz bir tencereye iki kaşık yağ ve salça katılır, yağla salça bir iki dakika karıştırılarak kavrulur. Üzerine soyulmuş, halkalar halinde kesilmiş patatesler döşenir. (Bu patatesler yağda hafif kızartıl.
AKLINIZDA BULUNSUN
Limon kabukları:
Limon kabuklarını saklayarak kurutunuz..habettiği zaman bunları rendeleyerek salçalara, pastalara, limon kokusu vermekte kullanabilirsiniz. Temiz kömür tozu(odun kömürü) müsavi miktarda karıştırılmış kurumuş limon kabuğu tozu ile güzel bir diş tozu da yapabilirsiniz. İki kahve kaşığı limon kabuğu veya portakal kabuğu rendesi küçük bir cezvede kaynatılarak içilecek olursa hazmı kolaylaştıran çok faydalı bir içecek olur.
diktan sonra da olur. Biraz daha lezzetli olabilir. Lâkin her mideye göre olmaz, biraz ağır olur. Mideleri hassas olanlar kızartmadan yapmayı tercih etmelidirler.)
3. Evelce hazırlanan kıyma, patateslerin üzerine yayılır. İnce halkalar halinde domatesler kesilerek hepsinin üzerini örtecek şekilde döşenir.
4. Kenarından yemeğin suyu dökülür, tuzu serpilir, hafif ateşte pişirilir.
250 gram kıyma
1 kilo pırasa
2 adet soğan
3 kaşık yağ
1 kaşık salça veya dört
adet domates 1 bardak su Yeterince tuz Yarım limon suyu.

0 yorum:

Yorum Gönder

http://genelsaglikbilgilerimiz.blogspot.com/