Sayfalar

14 Temmuz 2010 Çarşamba

İrmikli Düğme Tatlısı

İRMİKLİ DÜĞME TATLISI

GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI

2 bardak ince irmik

4 yumurta

250 gram margarin

1 kahve fincanı küllü su.

Şurubu için:

2 bardak şeker 1.5 bardak su

1 tatlı kaşığı limon suyu.

1. İrmik, yağda irmik helvasında olduğu gbi hafifçe kavrulur, bir tepsiye boşaltılır ılık iken üzerine dört yumurta kırılır, bir fincan da küllü su katılır, güzelce yoğrulur.

2. Yoğrulan bu hamurdan yumurtadan küçük parçalar alınır, yuvarlanır, ortası parmakla basılarak belirli bir şekilde çukurlaştırılır. Yağlanmış bir tepsiye aralıklarla dizilir, fırına verilir. Piştikten sonra fırından alınır, soğumaya bırakılır.


3. İki bardak şekerle bir buçuk bardak su kaynatılır, bir tatlı kaşığı limon suyu katılır, ocaktan alınır.

4. Tepsi üzerindeki tatlılara sıcak olarak dökülür. Şekeri çekinceye kadar kapatılarak bekletilir. Üzerine kaymak konur.

0 yorum:

Yorum Gönder

http://genelsaglikbilgilerimiz.blogspot.com/