Sayfalar

14 Temmuz 2010 Çarşamba

Hurma Tatlısı

HURMA TATLISI


2 bardak un

1 fincan eritilmiş yağ 1 fincan küllü su 1 tutam tuz

3 yumurta

1 fincan toz şeker. Şurubu için:

2 bardak 'toz şeker 2 bardak su

1 tatlı kaşığı limon suyu.

1. iki bardak toz şeker, iki bardak su, bir tatlı kaşığı limon suyu ile şurup hazırlanır, soğumaya bırakılır.

2. Un elenir, ortası açılır, eritilmiş ılık yağ dökülür. Üç yumurta kırılır. Bir fincan küllü su, bir tutam tuz, bir fincan toz şeker ilâvesiyle iyice yoğrulur. Hamur ele yapışıyorsa biraz daha un serpmek lâzımdır. Tekrar beş dakika kadar yoğrulduktan sanra hamurun üzerine ıslak bir bez örtüp on beş dakika kadar dinlendirilir.

3. Hamur dinlendikten sonra cevizden küçük parçalar alıp, avuç içerisinde bezeler yapılır. Bu bezelerden her biri kalın delikli kalbura bastırarak inceltilir ve parmaklar arasında kendine doğru çekilir, yuvarlanıp

AKLINIZDA BULUNSUN

Toz: Her işte olduğu gibi toz almanın da bazı püf noktaları vardır. Bunlar uygulanınca işiniz büyük ölçüde kolaylaşacaktır.

- Mobilyaları temizleyeceğiniz bezi hafifçe nemlendirin. Böylelikle toz kalkmasını önleyebilirsiniz.

- Eğer büyük bir temizlik işine kalkıştınızsa ve her tarafa elinizi değdirmek istiyorsanız, toz bezinizi bir iki gün önceden bu işe hazırlayın. Bunu biraz gliserin kattığınız suya hatırın ve 30-40 dakika bekletin. Kuruyunca artık kullanabilirsiniz. Uzun zamandır kullandığınız bezinizin, o gün tozları daha iyi temizlediğini hemen göreceksiniz.

Badem, fındık, fıstık, ceviz ve Hind

istan cevizi tatlılarımızın vazgeçilmez katkı maddeleridir. Üzerine dökeceğiniz nefis bir şerbetle tatlınız hazır demektir.

hurma şekli verilmiş olur.

4. Bu hurma tatlıları orta ateşte kızdırılmış yağ içerisine atılır, her iki tarafı kızartıldıktan sonra soğutulmuş şuruba yağları süzülerek katılır, üzerleri basılarak şurup içerlerine iyice çektirilir, ikinci partinin kızarmasına kadar şurupta tutulur. Sonra şuruptan çıkarılır. Arzuya göre üzerine kaymak, yeşil fıstık, dövülmüş ceviz konur.

0 yorum:

Yorum Gönder

http://genelsaglikbilgilerimiz.blogspot.com/