Sayfalar

14 Temmuz 2010 Çarşamba

HÖŞMERİM

HÖŞMERİM

GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI

500 gram çok taze, yağı alınmamış tuzsuz, koyun peyniri

2 kaşık un

1 bardak şeker.

1. Höşmerimin en iyisi akşamdan mayalanmış ve koyun sütünden yağı alınmadan yapılmış peynirden yapılanıdır. Yarım kilo peynir parmak uçlariyle ufalanır, hafif ateşe konur. Tahta kaşıkla karıştıra karıştıra eritilir. Su haline gelir.

2. Sonra üzerine şekeri katılır, karıştırılır. En sonunda yine üzerine iki kaşık un serpilir, beş dakika kadar ateşte tutularak karıştırılır. Ateşten alınıp, bir tabağa boşaltılır. Buzdolabına konur, iyice soğuduktan sonra servis yapılır.

NOT:

Bu şekilde yapılan höşmerim bazı yerlerde yağlanmış bir tepsiye döşenip baklava dilimleri gibi kesilir, fırına verilir. Fırında üzeri kızardıktan sonra tabaklara alınıp servis yapılır.

0 yorum:

Yorum Gönder

http://genelsaglikbilgilerimiz.blogspot.com/