Sayfalar

14 Temmuz 2010 Çarşamba

Gül Reçeli

GÜL REÇELİ

YAPILIŞI

1. Gül saplarından ayıklanır, kokulu yaprakları çıkarılır. Bu yapraklar iyice yıkanır.

2. Bir kavanozda bir kat gül yaprağı, bir kat şeker koymak suretiyle istif edilir. Kalan şeker bir tarafa bırakılır. Kavanozun üst kısmına bir limon sıkılır, ağzı sıkıca kapatılır. Bu vaziyette iki gün bekletilir.

3. İki gün sonra kavanoz açılır, gülleri silkeleyerek bir taraf a çıkarılır.

4. Ayrı bir tencereye iki bardak su konur. Şekerin kalan kısmı ile kaynatılır, gül yaprakları olduğu gibi içerisine atılır. İstenilen koyuluk hasıl olunca ateşten indirilir. Kavanozlara doldurulur.

0 yorum:

Yorum Gönder

http://genelsaglikbilgilerimiz.blogspot.com/