Sayfalar

14 Temmuz 2010 Çarşamba

Fincan Tatlısı

FİNCAN TATLISI

GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI

1 bardaktan az portakal suyu

1 limon suyu

1 su bardağı ince irmik

3 su bardağı şeker

4 su bardağı su.

1. Bir su bardağına, bardaktan biraz eksik portakal suyu sıkılır, üzeri bir limonun suyu ile doldurulur.

2. Diğer malzemelerle iyice karıştırılır. Ocağa konur, bir tahta kaşıkla aralıksız karıştırılarak iyice pişirilir.

3. Fincanlara doldurulur. Soğutuldaktan sonra fincanlardan tabaklara ters çevrilerek aktarılır.

4. Üzerine hindistan cevizi tozu serpilir. (Bu onbeş fincan kadar olur.)

1 kilo havuç Yeterince şeker Nohut kadar limon tuzu

2 bardak makineden geçirilmiş ceviz, fındık, ağartılmış badem.

0 yorum:

Yorum Gönder

http://genelsaglikbilgilerimiz.blogspot.com/