Sayfalar

14 Temmuz 2010 Çarşamba

Ev Gözlemesi Tatlısı

EV GÖZLEMESİ TATLISI

YAPILIŞI

1. Önce şeker, su ve bir tatlı kaşığı limon suyu ile kestirilir. Şurubu baklava şuruplarından daha duru olur.

2. Un elenir, ortası açılır, bir kaşık yağ, bir yumurta, bir fiske tuz ve küllü su katılarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulur.

3. Hamurlar beş veya altı eşit parçaya bölünüp, beze yapılır. Bu bezeler merdane ile küçük bir tabak büyüklüğünde açılır. Üzerleri yağlanarak birbiri üzerineve Hurma tatlıları, unla yapılan şerbetli tatlahnmız içinde ayır bir yere sahiptirler.

nur, en üstteki beze yağlanmaz öylece konur. Böylece beş veya altı beze birbiri üzerine konmuş olur.

4. Birbiri üzerine konan bezeler onbeş dakika kadar buzdolabında tutulur.

5. Buzdolabından yağlanmış ve yarı açılmış hamur çıkarılır. Merdane ile 3 milimetre kalınlığa kadar düzgünce açılır, kalan yağ üzerine sürülür. Açılan bu hamur yuvarlanarak sarılır. Ceviz kadar parçalara ayrılır. Bunu yaparken el ayasının alt kısmı ile hamur bastırılır öyle kesilir. Kesilen uçlar bükülerek parçanın ortasına basılır, başka işlem yapılmaz.

6. Her parça yine merdane ile 3 milimetre kalınlığa ininceye kadar yuvarlak olarak açılır. Birer birer kızgın yağda iki tarafı kızartılır. Yağları süzülerek soğuk şuruba atılır. Şurubunu çektikten sonra servis tabaklarına alınır.(Şurubu katılmayıp üzerlerine pudra şekeri serperek de yenir.)

330

Bilinen bir tatlıyı yapmak kolaydır. Bilinmeyen ueya daha önce denenmemi tatlıları yapmaktan genellikle kaçınılır. Ama siz siz olun bundan kaçmayın İlk yaptığınızda mükemmele ulasamasanız büe gittikçe daha nefis ve lezzetli tatlılar yaptığı"121 göreceksiniz

0 yorum:

Yorum Gönder

http://genelsaglikbilgilerimiz.blogspot.com/