Sayfalar

14 Temmuz 2010 Çarşamba

Cevizli Sarıburma

Cevizli Sarıburma

GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI

4 bardak elenmiş un

4 yumurta

Ceviz büyüklüğünde yağ

1 kahve kaşığı tuz Yeterince su

2 bardak nişasta. İçine:

3 bardak erimiş yağ

2 bardak çekilmiş ceviz.

Şurubu için:

5 bardak şeker

3 bardak su

1 Yemek kaşığı limon suyu.

1. Yağlanmış yuvarlak bir tepsi hazırlanır.

2. Bilindiği üzere açılmış bir yufka alınır. Ortasından ikiye kesilir. Yarım yufka yuvarlak kısımdan başlanarak iki üç defa oklavaya sarılır. Boydan boya ceviz serpilir, sarmaya devam edilir. Yarım yufkanın sarılması bitince oklavanın iki tarafından parmakların yardımı ile hamur ortaya doğru itilerek büzülmesi temin edilir. Oklava bir taraftan çekilerek çıkarılır. Cevizlerin dökülmemesi için uçlar biraz basılır.

3. Bir numaradaki yağlanmış tepsiye ortasından başlanıp yuvarlanarak konur. Bu işleme tepsi doluncaya kadar devam edilir. Sonra bu tepsi üzerindeki sarığıburmalar keskin bir bıçakla kenardan ortaya doğru istenilen büyüklükte kesilir.

4. Aynen baklavada olduğu gibi üzerine kızgın yağ gezdirilir. Fırına verilir, pişince alınır.

5. Üzerine evvelce hazırlanan ılımış şurubu dökülür. Şurubunu çekmesi ve soğuması için öylece bırakılır.

NOT:

Üzerine kaymak konacaksa içerisine ceviz konmaz. Yarım yufka oklavaya sararken gevşekçe sarılır, sıkı sarılmaz. Bazıları da sarığıburmayı iki oklavaya sararlar. O zaman daha sıkı sarılır, oklavanın biri çıkarılır tek kalan oklava ile buruşturulur sonra tepsiye çöreklenir.

0 yorum:

Yorum Gönder

http://genelsaglikbilgilerimiz.blogspot.com/