Sayfalar

14 Temmuz 2010 Çarşamba

BÜLBÜL YUVASI

BÜLBÜL YUVASI

GEREKLİ MALZEME YAPI LIŞI

5 bardak un

2 yumurta

1 çay kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı limon suyu

Yarım bardak su

1 bardak ceviz içi( dövülmüş)

1.5 bardak eritilmiş margarin.

Şurubu için:

4 bardak şeker, 2 bardak su

Bir tatlı kaşığı limon suyu.

1. Un elenir, ortası havuz gibi açılır. Yumurta, tuz, bir tatlı kaşığı limon suyu ve yarım bardak su katılır, emeklice bir hamur yoğrulur. Hamurun üzerine ıslak bir bez konur, 15 dakika dinlendirilir.

2. Hamur uzunlamasına yuvarlanır, 10 eşit parçaya bölünür, beze yapılır. Bezelerin her biri üzerine nişasta serperek tek tek tabak büyüklüğünde merdane ile açılır. Aralarının yapışmaması için nişastalr olarak birbiri üzerine konur, on dakika kadar dinlendirilir.

3. 10 adedi birbiri üzerinde olarak oklava ile açılabildiği kadar, mümkün mertebe çok ince olarak açılır. (Tabii bu on yufkayı bir arada açmak beceri işidir. Olmazsa tek tek açılır) Sonra yufkalar içerisine ceviz konarak tek tek oklavaya sarılır, oklavanın iki ucundan büzerek (Sarığı burmada olduğu gibi) çıkarılır, 4 eşit parçaya kesip iki ucunu birleştirerek yağlanmış tepsiye döşenir. 1,5 bardak eritilmiş margarin sıcak olarak bülbül yuvalarının üzerine dökülür. Orta sıcaklıktaki fırına sürerek pişirilir.

4. Dört bardak şeker, 2 bardak su ve bir tatlı kaşığı limon suyu ile kaynatılıp, bir şurup hazırlanır.

5. Bülbül yuvalarının şurubu ılık olarak fırından çıkar çıkmaz dökülür. Şurubunu çekip soğuyunca servis yapılır.

0 yorum:

Yorum Gönder

http://genelsaglikbilgilerimiz.blogspot.com/